2007-2013 m.strategija. Bendruomenės

2016-09-19

 2015 m. rugsėjo 13 d.

Savaitgalį, rugsėjo 13 d. Juodpėnuose šeimų šventė. Vaikų žaidimų aikštelės atidarymas

 


2015 m. rugsėjo 19 d.  Kupiškio bendruomenių sąskrydis - Grybų šventė Šimonyse rugsėjo 19 d. 

 


2014 m.  Antašavos miestelio bendruomenė įgyvendino projektą "Bendruomenės ateitis mūsų pačių rankose" Antašavos miestelio bendruomenė 2014 m. įgyvendino projektą "Bendruomenės ateitis mūsų pačių rankose">>

Tai mes! Devyniasdešimtmečiui dienas Skapiškyje skaidrina teatras

Žinių radijas kartu su Socialinės apsaugos ministerija ir socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene vykdo bendruomenių projektą „Tai mes“. Laidos filmuojamos įvairiuose Lietuvos regionuose, video transliuojami per Žinių radiją ir internetų, taip pat talpinami ir socmin.lthttp://www.socmin.lt/lt/nevyriausybiniu-organizaciju-sektorius/bendruomenes-tai-mes.html  tinklalapyje.


Antašavos miestelio bendruomenės knyga „Antašava“ pagal projektą „Gėlėtą nuotaiką sukurkime kartu“

NrLEADER-11-KUPIŠKIS-02-002


JUODPĖNŲ BENDRUOMENĖS KNYGA „Mūsų Juodpėnai ir mes“ pagal projektą „Ateitis prasidėjo vakar“

Nr. LEADER-13-KUPIŠKIS-04-002

  


pataisytas antras page 001 1

  

 

 

 


 

 

Alizavos bendruomenės projektas ,,Žolinės-žemės Dievo šventė” video reportažą galite žiūrėti paspaudę šią nuorodą: http://www.temainfo.lt/zoline-prasideda-baznycioje/ 

 


2013 m. spalio 13 d.
Uoginių trasoje vyks autokroso varžybos

35 coliai skelbimas 09 30


 2013-09-20

Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras įgyvendino projektą „Kupiškio dvarų romantika“

dvarai ekskursija stovykla2 p

 

 2013 m. rugsėjo 20 d.  Komarų dvare įvyko baigiamasis projekto „Kupiškio dvarų romantika” renginys. Baigiamojo renginio metu dalyvavo  svečiai iš kitų bendruomenių, dvarų atstovai  ir kt. Renginio dalyvius nuotaikingai nusiteikę pasitiko Salamiestėnai. Pristatytos visos projekto metu įgyvendintos veiklos, įvyko reprezentacinis šventinis dvaro rūbų pristatymas. Įgyvendintas projektas taps svarbiu postūmiu pritaikant dvarų sodybas ar jų pastatus naujai paskirčiai.

Plačiau>>

 


 

2013-09-29

Puponių projektas „Mažos tautos lobiai" įgyvendintas 

DSC01235 p

 

 Puponių kaimo bendruomenė vykdo vietos projektą ,,Mažos tautos lobiai“  skirtą Tarmių metams. Projekto tikslas – skatinti pagarbą nematerialiam kultūros paveldui bei prisidėti prie Kupiškėnų tarmės gyvybingumo išlaikymo. Puoselėdami savo kultūrinį paveldą ir vykdydami vietos projektą pirmuoju etapu buvo apklausti kaimo šviesuoliai dar nepamiršę kupiškėniškos tarmės, surinkta medžiaga apie juos, parašytas scenarijus pagal kurį  ir buvo sukurtas  filmas  ,,Keravokim savo gimtų kalbų“. Pagaminta 70 vnt. DVD diskai.

 

 

 


Pradėtas įgyvendinti Puponių projektas „Mažos tautos lobiai“

Clip0015

Kupiškio rajono VVG paskelbus ketvirtąjį kvietimą teikti paraiškas paramai gauti pagal  II prioritetą ,,Pilietiškumo ir tautiškumo ugdymas bei  partnerystės ir bendruomeniškumo skatinimas“, buvo imtasi konkrečių veiksmų – susirinkę bendruomenės nariai diskutavo, kad kaimas sensta, gyvoji tarmių tradicija sparčiai nyksta, o valstybė dar per mažai skiria dėmesio šiai padėčiai taisyti, tad Puponių kaimo bendruomenė nutarė rašyti projektą ,,Mažos tautos lobiai“ finansinei paramai gauti. 


2013-07-22

Atnaujintos autokroso trasos krikštas – su gausybe virtimų

autokr juost p

Praėjusį sekmadienį pirmą kartą buvo išbandyta atnaujinta Uoginių kaimo autokroso trasa. Į Kupiškio rajoną varžytis trečiajame Aukštaitijos mėgėjų autokroso etape susirinko net 35 dalyviai. Tai kol kas daugiausiai sportininkų sutraukęs etapas.

Plačiau>>

 


2013-07-05

Puponių kaimo bendruomenės susitikimkas su rašytojo Juozo Baltušio dukra

Puponių 2013

 Š. m. liepos 5 dieną  Puponių kaimo bendruomenėje lankėsi rašytojo Juozo Baltušio dukra Rita Baltušytė. Didelis kaimo gyventojų būrys ją pasitiko prie akmens,  pastatyto  J. Baltušio atminimui, kad jis čia kadaise gyveno.


2013-04-21

Jurginės Salamiestyje

Jurginės

Sekmadienį, balandžio 21 d., Jurginių šventė prasidėjo Salamiesčio parapijos bažnyčioje, kur Zarasų bažnytinis choras „Canticum“ (vadovas G. Gasparavičius) sužavėjo savo giesmėmis. Parapijiečių „pakermošė“ su svečiais vyko bendruomenės namuose.

Plačiau>>


 2013-04-19

Šepetiškiai jau turi gražią biblioteką

Saulėtą balandžio 19 dienos popietę vyko atnaujintos Šepetos bibliotekos atidarymas. Dar 2012 m. pavasarį Kupiškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka pagal Kupiškio rajono vietos veiklos grupės strategiją parengė projektą „Moderni biblioteka – bendruomenės informacijos ir saviraiškos centras“ (projekto vadovė – bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė). Jis įgyvendinamas iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšų (strategijos priemonė „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“, veiklos sritis „Visuomeninės paskirties pastatų atnaujinimas ir pritaikymas bendruomenės poreikiams“). 

Plačiau>>


2013-04-11

Senojo Subačiaus bendruomenė atšventė 5-ąjį gimtadienį

Subačiaus 5 gimtadienis

Senojo Subačiaus bendruomenė savaitgalį minėjo pirmąjį ženklesnį gimtadienį – oficialaus organizacijos įsikūrimo penkmetį, į kurį pakvietė ne tik bendruomenės narius, bet ir įvairius svečius. Šventė vyko buvusios mokyklos pastate įsikūrusiuose visiškai atnaujintuose bendruomenės namuose.

Plačiau>>


Floristė Jolanta Koncevičienė p

2013-03-25

Velykų belaukiant

Vėlyvą kovo 25 dienos popietę į  mokyklos salę  rinkosi Antašavos miestelio ir aplinkinių kaimų moterys, pakviestos į mokymus „Velykinių puokščių kompozicijos“. Šie mokymai Antašavos miestelio bendruomenės veiklų projekto „Gėlėtą nuotaiką sukurkime kartu“ dalis. Projekto vadovė Laisva Čiuliepienė. Plačiau>>


2013-02-20

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 95-ųjų metinių minėjimas vyko ir Salamiestyje

Salamiesčio bendruomenė kartu su Alizavos seniūnija, Kupiškio kūno kultūros ir sporto centru bei Salamiesčio pagrindine mokykla sekmadienį Salamiestyje surengė sporto šventę, skirtą Vasario 16-ajai paminėti.

Plačiau>>


2013-02-16

Dviguba šventė Adomynėje

Kaip niekada gausiai į Adomynės dvarą vasario 16-ąją rinkosi adomyniečiai ir svečiai. Juk proga — ne eilinė. Visa Lietuva šventė 95-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės paskelbimo metines. Šventiškai išpuoštoje salėje iškilmingai sugiedoję Lietuvos himną visi susirinkusieji buvo pasveikinti šio renginio vedančiosios bendruomenės pirmininkės Virginijos Pakalniškienės. Ji linkėjo, kad Valstybės atkūrimo dvasia visus lydėtų visą laiką, o išdidus Nepriklausomybės jausmas pažadintų kiekvienoje širdyje įkvėpimą kurti savo krašto gerovę, prisiminti garbingą šalies istoriją, tęsti kovotojų tradicijas, darbuotis mūsų šiandieninės valstybės labui ir ateities kartoms.

Plačiau>>


2013-01-19

Kas savaitę vis kita rajono bendruomenė džiaugiasi įkurtuvėmis

P1070627 p

Pagaliau ir Šimonyse nuaidėjo įkurtuvių šventė. Šimonių miestelio bendruomenės nariai, projekto rangovai, partneriai, Savivaldybės atstovai ir kiti svečiai sausio 19 d. sugužėjo į išgražėjusius ir šiltesnius Šimonių kultūros namus, po projekto įgyvendinimo tapusiais šiltais bendruomenės namais. Plačiau>>

 


2013-01-14

Uoginiuose iškilmingai atidaryti renovuoti kaimo bendruomenės namai 

Kupiškio seniūnijoje Uoginių kaime vyko renovuotų kaimo bendruomenės namų įkurtuvių šventė, kurioje dalyvavo ne tik uoginiečiai, aplinkinių kaimų gyventojai, kitų kaimo bendruomenių atstovai, bet ir Kupiškio rajono savivaldybės meras Jonas Jarutis, kartu su seniūnu Juliumi Vytautu Semėnu bendruomenei padovanojęs taip reikalingą stalą.

Plačiau>>